Γενικές πληροφορίες

Οι εγγραφές των ενδιαφερόμενων στα μαθήματα του προγράμματος διδασκαλίας αραβικής γλώσσας πραγματοποιούνται στις αρχές του ακαδημαϊκού έτους και πριν την έναρξη του προγράμματος σπουδών. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μηνός Σεπτεμβρίου. Τα μαθήματα του χειμερινού-εαρινού κύκλου έχουν διάρκεια ένα ακαδημαϊκό έτος, δηλαδή από τα τέλη του μηνός Οκτωβρίου μέχρι τα τέλη του μηνός Μαΐου. Τα μαθήματα της αραβικής γλώσσας διεξάγονται κυρίως τις απογευματινές ώρες στο κέντρο της Αθήνας. Στο τέλος του κύκλου μαθημάτων Αραβικών όλων των επιπέδων, οι ενδιαφερόμενοι/-ες, δίνουν γραπτές και προφορικές εξετάσεις και βάσει των αποτελεσμάτων αποκτούν την αντίστοιχη του επιπέδου τους Βεβαίωση Σπουδών στην αραβική γλώσσα.

 

Ετήσια Δίδακτρα

Ετήσια δίδακτρα προγράμματος σπουδών επιπέδου Α1 για την παρακολούθηση του χειμερινού κύκλου μαθημάτων Αραβικών

Οι κατηγορίες των ενδιαφερόμενων Το κόστος
Φοιτητές Πανεπιστημίου Αιγαίου* (με επίδειξη του φοιτητικού πάσου) 270 €
Φοιτητές των υπόλοιπων κρατικών ελληνικών Πανεπιστημίων Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.* (με επίδειξη του φοιτητικού πάσου) 310 €
Άνεργοι/-ες* (με επίδειξη της κάρτας ανεργίας) 320 €
Ενδιαφερόμενοι/-ες εκτός Πανεπιστημίου, εργαζόμενοι/-ες και συνταξιούχοι 380 €

 

Περίοδος Εγγραφής

Η περίοδος εγγραφής στους κύκλους σπουδών του Προγράμματος Διδασκαλίας Αραβικής Γλώσσας για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019,​ θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018.

 

Βήματα Εγγραφής χειμερινών μαθημάτων Αραβικών

Για να εγγραφεί ο/η ενδιαφερόμενος/-η στο πρόγραμμα σπουδών επιπέδου Α1 οφείλει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

  • Να συμπληρώσει την παρακάτω φόρμα-αίτηση εγγραφής με τα προσωπικά του στοιχεία. Για τη φόρμα πατήστε εδώ.
  • Να καταθέσει πριν την έναρξη των μαθημάτων, το ποσό των διδάκτρων που του αναλογεί εφάπαξ, σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής ή μέσω προσωπικής κατάθεσης σε τράπεζα. Για την πληρωμή του σχετικού ποσού, ο/η ενδιαφερόμενος/-η καλείται να μεταβεί στην ιστοσελίδα  https://www.ru.aegean.gr/epos/?id=182 συμπληρώνοντας εκεί τα σχετικά στοιχεία.
  • Κατά την πρώτη συνάντηση με τη συντονιστή οι εγγεγραμμένοι/-ες πλέον σπουδαστές/-ριες του Προγράμματος Διδασκαλίας Αραβικής Γλώσσας πρέπει να προσκομίσουν την απόδειξη κατάθεσης πληρωμής των διδάκτρων στην τράπεζα και το αντίστοιχο αποδεικτικό έγγραφο, ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν ( π.χ. φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας κ.λπ.).

Κατόπιν συμπλήρωσης της παραπάνω φόρμας-αίτησης, η συντονιστής του προγράμματος θα επικοινωνήσει εντός δύο εργάσιμων ημερών μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικά με τον/ την ενδιαφερόμενο/-η, για περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών.